ΕΦΑΠΤΟΝ – Επιστημική Φοίτηση Ασκητική Παιγνιωδών Τεχνών Οιονεί Νέων.

Ο Αθλητικος Σύλλογος ΕΦΑΠΤΟΝ βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά και πλέον έχει πάρει το δρόμο προς τη νομική αναγνώρισή της, στηριζόμενη στις σταθερές βάσεις που έχει, προκειμένου να γίνει ένας σύλλογος με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Θέλουμε να καλλιεργήσουμε ορισμένα γνωστά σπορ, περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλή, έχουμε πρόθεση να συμμετέχουμε και σε διοργανώσεις εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών εφόσον υφίστανται, όμως βεβαίως θέλουμε να καλλιεργήσουμε και άλλα ιδιαίτερα σπορ, που ως επί το πλείστον θα έχουν κοινωνική αναφορά.

Γι αυτό απευθυνόμαστε προς κάθε πιθανώς ενδιαφερόμενη/νο, ζητώντας να επικοινωνήσει μαζί μας συμπληρώνοντας άμεσα την σχετική ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται παρακάτω, ή ακόμη καλύτερα για την/τον ίδια/ο, κατά οιονδήποτε τρόπο προκύπτει ως ο πλέον πρόσφορος.

Σκοπεύουμε για παράδειγμα να πιάσουμε πάλι από την αρχή το αποκλειστικά μικτό korfball, που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, και το οποίο θα το παίζουμε δε κατά κανόνα όπως παίζεται διεθνώς, μα θα το παίζουμε επίσης με άνδρες και γυναίκες ως ίσους.

Όπως δηλαδή έχουμε ήδη εδώ κι αρκετά χρόνια κάνει και θα συνεχίζουμε να καλλιεργούμε το volleyball, το οποίο επίσης κατά κανόνα θα το διεξάγουμε όπως διεξάγεται, στους επίσημους αγώνες και στις συνήθεις προπονήσεις με ανδρικές και γυναικείες ομάδες χωριστά, όμως επιπλέον θα παίζουμε και μαζί ως ίσοι ενίοτε. (στοιχεία φόρμας τηλ

Γενικότερα, καθώς το “μαζί” δεν είναι ταυτόσημο με το “ίσα”, όπως δεν είναι επίσης ταυτόσημο με το “άνισα”, θα παίζουμε διάφορα σπορ όπως παίζονται κατά κανόνα, μα επίσης ενίοτε και κατ’ εξαίρεση έστω, θα τα διεξάγουμε με κοινούς κανονισμούς ως μικτά, που να ευνοούν ακόμη και την προοπτική να πρωταγωνιστούν οι γυναίκες.

Υπό το ίδιο σκεπτικό σεβασμού των υφιστάμενων σπορ, μα και εμπεριστατωμένου πειραματισμού, που βεβαίως δεν εξαντλείται σε ζητήματα πρόσληψης του βιολογικού φύλου, θα παίζουμε επίσης με τα δεξιά και τα αριστερά, για παράδειγμα στο frisbee.

Θα επιδιώξουμε συν τοις άλλοις να καλλιεργήσουμε συστηματικά και μια εκδοχή ποδοσφαιρικού volley, όπου θα μεταχειριζόμαστε περισσότερες από μια μπάλες, θα παίζουμε με τα δεξιά/αριστερά και θα προδιαγράψουμε αξιοπρεπώς τις θέσεις για άνδρες και γυναίκες, που είναι εκτοπισμένες από το ποδόσφαιρο λόγω της φυσιογνωμίας του.

Βεβαίως δεν περιμένουμε καταρχήν ότι θα συρρεύσουν οι γυναίκες για να παίξουν με τα πόδια τους και να (συμ)πρωταγωνιστήσουν σε κάποιο άγνωστο σπορ, που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί εμπλουτισμένη παραλλαγή μιας από τις δυο πιο δημοφιλείς εκδοχές του ποδοσφαίρου που διεξαγόταν στην αρχαία Κίνα (η άλλη είναι εκείνη που έχει αναγνωριστεί από τη FIFA ως η προγονική του σύγχρονου ποδοσφαίρου).

Κάθε ενδιαφερόμενη-νο, που θέλει να επικοινωνήσουμε μπορεί να πατήσει το σχετικό σύνδεσμο και να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα.

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΚΟΡΦΜΠΑΛ

ΒΟΛΛΕΥ – BEACH VOLLEY

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ……..

ΦΡΙΣΜΠΗ