Το «αμίλλημα» αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας ερευνητών – καθηγητών, που έχοντας αμείωτο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο σώμα, την ασκητική του και το παιγνιώδες στοιχείο, εργάζονται για πολλά χρόνια επί αυτών.

Ενδιαφερόμαστε για την ανθρώπινη κίνηση, κατ’ οιονδήποτε τρόπο. Ενδιαφερόμαστε επίσης ιδιαιτέρως για τις τέχνες των σφαιρίσεων, όμως δεν ασχολούμαστε αποκλειστικώς με εκείνες του στενού παρόντος, που αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος των όσων έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε.

Ασχολούμαστε με τις εκδοχές της σωματικής άσκησης και ιδιαίτερα με την παιγνιώδη ασκητική. Δηλαδή ασχολούμαστε με την άσκηση ως παιχνίδι, είτε με το παιχνίδι ως άσκηση.

 

Δεν έχουμε έναν και μοναδικό σκοπό, μα αρκετούς καλώς προσδιορισμένους θεωρητικούς σκοπούς, ορισμένους εκ των οποίων φροντίζουμε μεθοδικά να πραγματοποιούμε, ενώ έχουμε επίσης και μεγάλα αποθέματα.

Συνδιαλεγόμαστε με τη μακρόχρονη παράδοση, μα κι επίσης διατυπώνουμε καινούργιες, συγκεκριμένες προτάσεις, όχι βεβαίως ως άνωθεν υποδείξεις δράσης.

Η ανάπτυξη και προώθηση των πρωτότυπων αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μας, εστιάζει στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες κι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την άσκηση δίχως διακρίσεις σεξιστικές, εθνικιστικές κ.α.

Μας απασχολούν οι καλές πρακτικές που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των φύλων, των προσφύγων, των ΑμεΑ, καθώς και των προσωπικών επιθυμιών.

 

Διοργανώνουμε τα εδραιωμένα πλέον «katatopia», ένα φεστιβάλ που εκτυλίσσεται εδώ και 10 χρόνια, ενώ προχωράμε μεθοδικά στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Από φέτος προγραμματίζουμε και τα alea sportia, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, η ιστοσελίδα μας θα παρουσι