Το «katatopia festival» διοργανώνεται από το Αμίλλημα Ερευνητικό Κέντρο Παιχνιδιού & Άσκησης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, σε συνεργασία με πολλά άλλα Πανεπιστήμια, Δήμους και λοιπούς φορείς, εστιάζει δε στην καινοτομία και στην επινόηση, είτε στην ανανέωση της παράδοσης.

Η σπουδαία σημασία των παραπάνω ως προς την εξέλιξη και την ανάπτυξη, έχει ποικιλοτρόπως τονιστεί από πολλές και διάφορες πλευρές, αν και δεν δείχνει τόσο αυτονόητη στις πρακτικές της παιγνιώδους ασκητικής.

Η διεξαγωγή του διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες:

α) δισφαιρίσεις, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως μέρος των ευρύτερων δυνατών σφαιρίσεων και παραπέμπουν σε αγωνίσματα που διεξάγονται με δυο μπάλες, πανομοιότυπες ή διαφοροποιημένες, με σύγχρονη ή εκ περιτροπής κυκλοφορία τους.

β) nemesimarathon, που συνδέεται με τη νομή της ανθρώπινης προσπάθειας σε διάφορα αγωνίσματα αντοχής, όχι προκειμένου να εκπέσουμε σε λιγότερη προσπάθεια, μα έτσι ώστε να την καταστήσουμε πιο αποτελεσματική, ή ενδεχομένως και να την αυξήσουμε όπου κρίνεται σκόπιμο.

γ) αγώνες φιλότητας & ισοτιμίας, που είναι οι πλέον δοκιμασμένοι και καθιερωμένοι αγώνες της διοργάνωσης και σχετίζονται με αγωνίσματα περιοχής, καθώς και τη νομή του χώρου σε αυτά.

Είναι πολλοί και διάφοροι οι σχεδιαστικοί σκοποί που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια καινοτομική διοργάνωση. Αναφέρονται ενδεικτικά: η συνοχή ομάδων κι ατόμων διαφορετικής προέλευσης ως δηλ. αυτή που επιδιώκεται στο πλαίσιο της Ε.Ε. είτε άλλων ενώσεων κρατικών είτε περιφειακών, η μείωση των ανισοτήτων και η εξισορρόπηση ποικίλων ανεπιθύμητα άνισων δυνάμεων, η διερεύνηση πολλών εναλλακτικών δυνατοτήτων παιχνιδιού και άσκησης.

Το «katatopia festival» έχει ως κύριο άξονά του την εισήγηση τρόπων υπό τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί αγωνιστικά η καλύτερη μεταχείριση γυναικών και ανδρών. Όλες οι θεματικές του μπορούν να διεξαχθούν με την υπό διαφορετικές χωροχρονικές συνθήκες ξεχωριστή συμμετοχή, των ανδρών μόνον, είτε των γυναικών μόνον, όπως συμβαίνει κατά κόρον σε τόσες διοργανώσεις. Αντίθετα κάπως από το κυρίαρχο ρεύμα, προκρίνουμε την κοινή και ισότιμη συμμετοχή ανεξαρτήτως φύλου, υπό κοινές συνθήκες, καθώς στους αγωνιστικούς χώρους της συγκεκριμένης διοργάνωσης, άνδρες και γυναίκες θα θεωρούμαστε ως συμβατοί και ομότιμοι. Δεν το παραβλέπουμε ακόμη κι εκεί που αγωνιζόμαστε ξεχωριστά καίτοι μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Για τις επιμέρους προκηρύξεις μπορείτε να ενημερωθείτε από τους σχετικούς ηλ. σύνδεσμους, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε επίσης μαζί μας για να εκδηλώσετε το ειδικότερο ενδιαφέρον σας.

Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκύπτει ότι εξυπηρετεί ευρύτερα τους φοιτητές/τριες & καθηγητές/τριες των ιδρυμάτων μας, η φετινή διοργάνωση του katatopia festival να διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι «αγώνες A& ισοτιμίας» και γενικώς το beachvolley, όπως επίσης και οι αγώνες του handball γενικώς, θα διεξαχθούν κατά τις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί αρχικά, ενώ η διοργάνωση των υπολοίπων μετατίθεται για την επόμενη περίοδο, το φθινόπωρο και κατά πάσα πιθανότητα στο χρονικό διάστημα από 14-21 Οκτώβρη.

Οι αγώνες του beachvolley θα διεξαχθούν: στο Δήμο Παπάγου, στις εγκαταστάσεις του iBeachvolley club επί της διεύθυνσης Νευροκοπίου 4. Μπορεί κανείς να φθάσει αρκετά εύκολα και με δημόσια μέσα μεταφοράς (οι σταθμοί μετρό Εθνική Άμυνα και Κατεχάκη απέχουν λιγότερο από 15΄), ( πληρ. χάρτη http://gipeda.gr/item/kleisto-papagou-saloon/)

Οι αγώνες του handball θα διεξαχθούν

α) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, επί της διεύθυνσης Λυκούργου 28 και Θυατείρων 1, πλησίον της λεωφόρου Ηρακλείου πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ "Πευκάκια", (πληρ. χάρτη http://gipeda.gr/item/kleisto-neas-ionias-a/) και

β) στο Κλειστό Νέας Φιλαδελφείας Ιωνικού "Ζαχαρίας Αλεξάνδρου" επί της διεύθυνσης Τρυπιά 31, Νέα Φιλαδέλφεια, (πλησιέστερος σταθμός ΗΣΑΠ «Περισσός», πλησίον της οδού Βρυούλων 15, στην συμβολή των οδών Κοιμήσεως Θεοτόκου και Σαρδέων,  πληρ. χάρτη http://gipeda.gr/item/kleisto-zaxarias-alexandrou/

Η ώρα πρώτης συνάντησης τους αγωνιστικούς χώρους είναι το πρωί στις 9.00.

Υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός συμμετοχών, και γι αυτό ας σπεύσουν οι αργοπορημένοι/νες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

ονοματεπώνυμο:
στοιχεία επικοινωνίας:
ιδιότητα: (π.χ. φοιτητής του τάδε ιδρύματος)
Βεβαίωση καλής υγείας: (Δηλώνω πως είμαι υγιής βάσει πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων μου κι ότι θα προσκομίσω έγκαιρα ιατρική βεβαίωση, ή αντίγραφο πιστοποιητικού δελτίου αθλητικής ιδιότητας).
πιστοποιητικό σπουδών, ή φωτοτυπία ταυτότητας (παρακαλούμε να ανεβάσετε αν θέλετε doc, docx, ή φωτογραφία ως 2000ΚΒ
φωτογραφία προσώπου (ανεβάστε αν θέλετε αρχείo jpg, gif, ή png, περίπου 4cm x 4cm, ή 150pixel x 150 pixel).
αγώνισμα
Επαλήθευση-captcna:Έλεγχος ότι δεν είστε ρομπότ, παρακαλούμε αντιγράψτε το πλαϊνό κείμενο

 

Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults